over Nathalie Rooze

Achter de naam GrusGrus Tekstproducties staat Nathalie Rooze (1970).
Schrijven is mijn passie, al mijn hele leven. Het begon allemaal op de lagere school. Dagboeken vol schreef ik, en tientallen schriften met verhalen. Samen met een paar vriendinnen maakte ik schoolkrantjes en tijdschriften waar klasgenootjes zich op konden abonneren.
Na het VWO volgde ik de Economisch-Linguïstische studierichting aan de Hogeschool voor Economische Studies in Amsterdam. Daarna werkte ik een tijdje in verschillende commerciële en administratieve functies, maar het bleef kriebelen… ik wilde eigenlijk veel liever schrijven!

Breed inzetbare tekstschrijver

In 2005 besloot ik mijn hart te volgen en startte ik mijn eigen tekstbureau GrusGrus Tekstproducties. Lange tijd heb ik naast mijn tekstbureau ook nog bij verschillende organisaties in loondienst gewerkt als communicatiemedewerker. Zo deed ik uiteenlopende ervaring op in het communicatievak. Inmiddels ben ik volledig werkzaam als freelance tekstschrijver. De afwisseling, zelfstandigheid en creativiteit geven me een enorme dosis energie!
Omdat ik zowel voor profit- als non-profitorganisaties heb gewerkt en ruime ervaring heb op het gebied van B2B- en B2C-communicatie ben ik breed inzetbaar als tekstschrijver. Mijn specialiteit is het afnemen van interviews en het schrijven van journalistieke artikelen, maar daarnaast heb ik ook veel ervaring met SEO en Facebook(marketing).

Waarom de naam GrusGrus?

Grus Grus is de wetenschappelijke naam van de kraanvogel. In veel landen is de kraanvogel de voorbode van de lente. Hij staat symbool voor vernieuwing en literaire sierlijkheid. In China en Japan symboliseert de kraanvogel een lang leven, hoop, geluk en tevredenheid. Die wens wil ik graag aan mijn tekstbureau meegeven.
Maar naast de mooie symbolische betekenis van de kraanvogel, is het ook gewoon een prachtig dier om te zien. Eén keer, tijdens een vakantie in Duitsland in de omgeving van de Moezel, had ik het geluk deze schitterende vogels over te zien vliegen en dat vergeet ik nooit meer. Je hoeft trouwens geen vogelaar te zijn om de kraanvogel te herkennen. Onder luid getrompetter vliegen ze in machtige V-formaties vanuit hun overwinteringsgebied in Frankrijk of Spanje naar hun broedplaatsen in Noord-Europa (en vice versa). Het is een indrukwekkend schouwspel.

Nathalie in het kort

(in willekeurige volgorde)
Muziekliefhebber, amateurviolist, hobbyfotograaf, boekenfan, Almeerder, dimsum-lover, Frankrijkgek, levensgenieter.

Meer weten?

Wil je meer over mij weten, bekijk dan mijn LinkedIn-profiel.
Je kunt natuurlijk ook vrijblijvend contact met mij opnemen.

Foto’s

Heel veel dank ben ik verschuldigd aan Liesbeth Karsten van Studio LiKa, die foto’s van mij maakte voor deze website.