Hier vind je een selectie uit mijn werk. Om de tekst te kunnen lezen, klik je aan de onderkant van de desbetreffende afbeelding. Het pdf-bestand opent dan automatisch.

Lifestyle Almere – interviews, reportages, magazines

Sinds begin 2015 schrijf ik regelmatig voor Lifesyle Almere. Dit glossy lifestylemagazine van, voor en door Almeerders verschijnt vier keer per jaar in een oplage van meer dan 10.000 exemplaren.
Ik schrijf onder meer voor de rubrieken ‘Over Geld’ en ‘Zorg’.

 

Larens Journaal – interviews, magazines

Voor de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ in het Larens Journaal schrijf ik regelmatig een bijdrage. Daarvoor interview ik bekende en minder bekende inwoners uit het Noord-Hollandse dorp Laren. Inmiddels heb ik bijna tweehonderd Laarders geïnterviewd. Hieronder staan een paar voorbeelden.

 

Perron 11 – SEO-teksten

Perron 11 ontwerpt en verkoopt origineel, hip en een tikje eigenzinnig behang. Voor een groot aantal productpagina’s op de nieuwe website schreef ik de SEO-teksten, om er (onder meer) voor te zorgen dat de website hoger scoort in Google. En met succes! De website komt nu hoger in de zoekresultaten en steeds meer mensen weten Perron 11 te vinden.

Perron 11


Fysiotherapie voor Musici – folderteksten

Voor Rob van Dord, fysiotherapeut en professioneel musicus, schreef ik teksten voor een informatieve folder over fysiotherapie voor musici. Rob van Dord richt zich met zijn praktijk Fysiotherapie voor Musici op beroeps- en amateurmusici die klachten en problemen ervaren bij het bespelen van hun instrument. Als amateurviolist kon ik me goed in de doelgroep verplaatsen.
Op dit moment is de folder nog niet gedrukt, een link naar de pdf volgt z.s.m.


De Arbodienst – folderteksten

Voor De Arbodienst schreef ik een nieuwe teksten voor de informatieve folder over de Re-integratie en Arbeid Desk van deze organisatie. De lay-out van de folder was in handen van Norman Sedney van SGB Grafische Vormgeving.

folder-REA-Desk


Vioolles Almere – SEO-teksten

Voor de website van Vioolles Almere schreef ik nieuwe SEO-teksten, met als doel een betere vindbaarheid in Google en meer bezoekers. Ook dit werk heeft inmiddels zijn vruchten afgeworpen: zelfs mensen uit Amsterdam weten de vioollerares uit Almere inmiddels te vinden.


Niels Harder – folderteksten, tekstcorrectie en -redactie

Goochelaar, komiek en entertainer Niels Harder timmert flink aan de weg met zijn hilarische show vol magische verrassingen. Ik redigeerde de teksten voor zijn website www.nielsharder.com en voor de promotie van zijn nieuwe interactieve goochelworkshop schreef ik onderstaande tekst.

Niels Harder


WhatsAppgroep Eilandenbuurt – flyertekst

In opdracht van de WhatsAppgroep Eilandenbuurt schreef ik de tekst voor de flyer die in september 2015 huis-aan-huis is rondgebracht in de Eilandbuurt om de WhatsAppgroep in deze wijk meer bekendheid te geven. Een project in samenwerking met YellowPine, die de vormgeving en drukwerkbegeleiding organiseerde.

leaflet WhatsAppgroep Eilandenbuurt

Het Flevo-landschap – interviews, magazines

Natuurbeschermingsorganisatie Het Flevo-landschap brengt driemaal per jaar een begunstigermagazine uit met interviews, reportages en actueel nieuws. Een van mijn bijdragen was een artikel over de otter in Flevoland.

Flevo-landschap otters

Baby-Dump – brochureteksten, interviews

Voor babyspeciaalzaak Baby-Dump heb ik een aantal jaar de brochureteksten geschreven. Ook heb ik een paar keer een kersverse vader of moeder geïnterviewd, zoals het voorbeeld hieronder.

Baby Dump-brochure 2012

View – interviews, reportages

In opdracht van Koningswerk Communicatie schreef ik voor View, het relatiemagazine van de Hopman Interheem Groep, een reportage over project De Nollen in Den Helder. Hier werkte kunstenaar Ruud van de Wint aan zijn totaalkunstwerk in de duinen. Een indrukwekkende ervaring.

View-De Nollen

 

Koninklijke Saan – interviews, reportages, magazines

Voor Koninklijke Saan, logistiek dienstverlener met vestigingen in onder meer Diemen, Utrecht, Almere en Tilburg, heb ik een groot aantal teksten geschreven voor het relatiemagazine Saan Totaal. Deze teksten zijn tot stand gekomen naar aanleiding van interviews met relaties van het bedrijf.