websiteteksten

Websiteteksten: je hebt maar één kans voor die eerste indruk

Je website is het visitekaartje van je bedrijf. Veel van je potentiële opdrachtgevers kijken eerst op je website en beslissen dan of ze met jou in zee willen gaan. Natuurlijk speelt het uiterlijk van je website daarbij een grote rol, maar je websiteteksten dragen ook zeker bij aan die eerste indruk. En voor die eerste indruk heb je maar één kans.

Tip: zorg dus voor aansprekende websiteteksten

Vind je het lastig om zelf de teksten voor je website op papier te zetten? Of heb je er gewoon geen tijd voor? Kunnen de teksten op je huidige website wel een opfrisbeurt gebruiken of ben je bezig met een nieuwe site waar je ook nieuwe teksten voor nodig hebt? Wat je doel ook is, ik help je graag bij het schrijven van jouw websiteteksten!

Websiteteksten die jouw verhaal vertellen

Jouw website vertelt jouw verhaal. Daarom wil ik eerst van alles van je weten. Samen gaan we om tafel, ik stel je een aantal vragen en luister naar je verhaal. Wie ben je, wat doe je, en waarom doe je dat? Wat heb jij je klanten te bieden en waarom moeten opdrachtgevers juist bij jou zijn? Aan de hand van jouw verhaal ga ik je websiteteksten schrijven. Daarbij houd ik rekening met een aantal dingen. Schrijven voor internet is namelijk wat anders dan het schrijven van teksten voor een folder of brochure.

Websiteteksten die scoren

Bezoekers lezen websiteteksten op een heel andere manier. Ze scannen de pagina’s van je website vliegensvlug om te bepalen of dit is waar ze naar op zoek zijn. Hoe kun je de lezer hierbij helpen? Denk bijvoorbeeld aan:

  • het gebruik van veel kopjes;
  • korte alinea’s;
  • waar mogelijk opsommingtekens (zoals hier).

Ook zorg ik er uiteraard voor dat je websiteteksten SEO-proof zijn. Zodat jouw website beter geïndexeerd wordt door Google en je dus hoger scoort in de zoekresultaten.

Website up-to-date houden

Ja, en dan is je website ‘af’. Alle teksten en afbeeldingen staan erop, je bent helemaal tevreden. Tijd om lekker achterover te leunen en te wachten tot je opdrachtgevers binnenstromen… Was het maar zo eenvoudig! Wist je dat het voor een goede vindbaarheid in Google belangrijk is dat er regelmatig nieuwe content op je website wordt geplaatst? Dat betekent dus dat je geregeld aan de bak moet. Heb je zelf geen tijd om interessante nieuwsberichten te schrijven, aantrekkelijke interviews met klanten te houden of productpagina’s toe te voegen? Met de GrusGrus Nieuwsservice krijg je tegen een aantrekkelijk tarief elke maand een interessante tekst, die je naar eigen inzet kunt gebruiken. Voor je website, nieuwsbrief, of social media. Of voor alles, net wat jij wilt! Lees hier meer over de mogelijkheden van de Nieuwsservice.